Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

ΤΟ 15ο ΠΑΛΙΑ

ΤΟ 15ο ΠΑΛΙΑ
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2017

12/10/2017: ΣΤ-4η βιοπέμπτη- ΜΑΡΟΥΛΙ

Eνα λαχανικό που ίσως έχει τη μεγαλύτερη ιστορία σε πολλά μέρη της γης. Έχει βρεθεί σε αιγυπτιακούς τάφους που χρονολογούνται από το 4500 π.Χ., ενώ οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τρώγεται ωμό, σκέτο ή σε σαλάτες αλλά και μαγειρεμένο με κρέας (φρικασέ).  Περιέχει βιταμίνες A, B, C, D και EΑσβέστιο, Φώσφορο, Κάλιο, Κοβάλτιο Χαλκό, Χλώριο, Ιώδιο, Σίδηρο, Ψευδάργυρο, Μαγνήσιο, Μαγγάνιο και άλλα μεταλλικά άλατα.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΡΟΥΛΙ (από την λαϊκή αγορά Καβάλας) προσφορά του εκ Δράμας παραγωγού κΣάββα και του υπογράφοντος, που με αγάπη έκοψε και ετοίμασε η κΜαρία, δοκίμασαν τα παιδιά της ΣΤ για την 4η τους βιοπέμπτη, σήμερα 12/10/2017. Μαζί μας και όλα τα παιδιά της Α. Επισημαίνεται από τους γνωρίζοντες πως οφείλουμε να είμαστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ στην αγορά μαρουλιού, μιας και είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα να φορτωθούν με τοξίνες κηπευτικά. Για την υγεία των παιδιών μας, ας μην αγοράζουμε ανεξέλεγκτα ή με γνώμονα μόνον την τιμή.
Με αγάπη
Α.Ο.








ΥΓ: με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε η κΕύα και εγώ, πως αρκετοί μαθητές και των δύο τάξεων γεύτηκαν, τους άρεσε και έφαγαν μαρουλοσαλάτα για πρώτη φορά, κατά δήλωσή τους.
Α.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου